Artikel ingezonden door Dirk Visser, Visser Schaap & Kreijger.
Dirk Visser: een embedded ei is geen aan het publiek medegedeeld ei
Paas-annotatie bij Ktr. Rb. Amsterdam 12 maart 2020 ECLI:NL:RBAMS:2020:1721 [IEF 19104].
“Gevulde eitjes zijn een verrassend hapje vooraf. Niet alleen voor de paasbrunch of het traditionele paasmaal, maar voor alle feestelijke gelegenheden. Vooral voor kinderen zijn ze plezierig om te maken. Laat de jongste kinderen helpen om de eitjes uit te lepelen, eiwit en dooier te prakken, de groenten te mengen of de eitjes te vullen. Oudere kinderen die met een mes overweg kunnen, mogen de groenten ook in reepjes en blokjes snijden”.
Rond Pasen 2015, zo meen ik te kunnen reconstrueren met wat internet onderzoek, plaatste de website www.tuinadvies.nl een aantrekkelijk paarsrecept online met daarbij deze minstens even smakelijke foto van een viertal fleurig opgemaakt gevulde eitjes. De foto, en misschien ook wel het recept, betrok zij vermoedelijk bij StockFood, naar eigen zeggen wereldwijd het toonaangevende multimedia agentschap op het gebied van eten en drinken.
Lees verder.
Foto: © Studio Lipov, bron: https://www.tuinadvies.nl/artikels/pasen_eieren_recepten.