DOSSIERS
Alle dossiers
Gepubliceerd op woensdag 15 maart 2023
IEF 21303

Winnaar VIE-prijs bekend: Roma Leuyerink

Jaarlijks reikt AIPPI Nederland tijdens het IE Symposium de VIE-prijs uit aan een jonge auteur van een publicatie die een wezenlijke of vernieuwende bijdrage levert aan de kennis en het begrip van het intellectuele eigendomsrecht of het ongeoorloofde mededingingsrecht in Nederland. Ook dit jaar werd de winnaar van deze prijs bekendgemaakt tijdens het IE Symposium 2023.

Voorwaarde voor het winnen van de prijs is dat het artikel dient te zijn geschreven in het Nederlands of Engels door een auteur die op het moment van publicatie niet ouder is dan 35 jaar. Het artikel moet daarnaast binnen vijftien maanden voorafgaand aan de uitreiking van de prijs zijn gepubliceerd.

Dit jaar is de VIE-prijs gewonnen door Roma Leuyerink, docent en promovenda aan de Radboud Universiteit. Zij won de prijs met haar in Auteursrecht verschenen artikel 'Het beginsel van nationale behandeling en de VOD-vergoeding'. In haar artikel gaat zij nader in op de positie van niet-EU filmmakers bij invoering van een wettelijk verplichte proportionele billijke vergoeding voor video on demand (VOD).