Gepubliceerd op donderdag 9 maart 2017
IEF 16639

Aangeboden: redactionele stages voor websites, databanken en tijdschriften

Wij hebben plaats voor één of twee (web)redacteuren die zich wil(len) verdiepen in de laatste actuele ontwikkelingen binnen de vakgebieden IE en ICT. Je maakt kennis met de werkzaamheden binnen een juridische uitgeverij en leer je de weg te vinden in de IE- en ICT-community.

Onder de naam deLex zijn wij uitgever van websites, databanken en tijdschriften in de nichemarkten IE en ICT. Onze bekendste merken zijn IE-Forum.nl en .be, ITenRecht.nl, de databanken ICT Modelcontacten en Praktijkgebied IE en de tijdschriften AMI, BIE, BMM en Mediaforum. De nieuwe databank IE-C.nl, Intellectuele Eigendom Commentaren is in opbouw.

Wat gaan we je leren?
- Verzamelen, analyseren van diverse openbare juridische bronnen
- Samenvatten van rechterlijke uitspraken
- Redigeren van juridische teksten
- Plaatsen van informatie op de websites en databanken
- Je bent eerste aanspreekpunt voor advocatenkantoren en auteurs

Wat heb je daarvoor nodig?
- afgeronde bachelor of beginnend master rechten
- bovenmatige interesse in intellectueel eigendom en ICT
- taalvaardigheid en een vlotte pen
- minimaal 2 dagen per week beschikbaar

Je werkt nauw samen met de uitgever en andere (web)redacteuren die je de kneepjes van het vak snel bijbrengen. Natuurlijk blijft er genoeg ruimte om andere interesses vaardigheden binnen de uitgeverij en IE-community in de praktijk te brengen. Bijvoorbeeld je commerciële instelling of marketing skills. Je werkt in een informele, dynamische omgeving vanuit ons kantoor aan de Amsterdamse Zuidas (of deeltijds vanuit huis). Het gaat om een stage met stagevergoeding; de stage kan ingebracht worden als keuzevak van 6 ECTS.

Meer weten?
Uitgever Claudia Zuidema (czuidema@delex.nl)